Haarinstituut Head of Hair

Voor haarwerken, pruiken, hoofdhuidbehandeling en begeleiding tijdens chemokuur

Elke vrouw is het waard om gezien te worden

 • Head of Hair - Amersfoort is er voor vrouwen met dunner wordend haar en volledige en pleksgewijze haarverlies. Wij zijn erkende haarwerkspecialist en ervaringsdeskundige betreft haaruitval door chemo. U krijgt bij ons deskundig advies over de keuze van het juiste haarwerk, en daarbij houden wij rekening met uw persoonlijke situatie, zoals uw uiterlijk, stijl en eventueel werk en sport.

 

Onze missie

Je zelfvertrouwen is heel belangrijk voor je identiteit. Wanneer je  geconfronteerd wordt met haarverlies kan dit je heel onzeker maken. Wij van Head of Hair weten uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk het is om je  zelfvertrouwen terug te krijgen door een prettige haaroplossing om zo de vrijheid te ervaren en los te komen van isolement.

 

Onze werkwijze

 • Wij werken alleen op afspraak. Uw privacy vinden wij erg belangrijk en wij willen zo discreet mogelijk met u omgaan. Wilt u een afspraak maken? Bel 033-230 1911 of vul het contactformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
 • Binnen 5 dagen kunt u bij ons terecht. Tijdens een vrijblijvend intake gesprek bespreken wij uw situatie, uw wensen en uw behoefte wat betreft uw haar.
 • Tijdens de 2e afspraak zorgen wij ervoor dat er 6 tot 10 haarwerken voor u klaar liggen om te passen, zodat u een keuze kunt maken. Samen komen wij tot de beste oplossing. Wanneer u besluit uw haarwerk mee te nemen, weet u hoe u het kunt gebruiken, kunt u het onderhouden en gaat u vol vertrouwen naar huis.
 • Nazorg, na drie weken hebben wij weer contact om te informeren of alles naar wens is. Indien nodig passen wij uw haarwerk aan. Eerder kan natuurlijk altijd.

U kunt in onze salon uw eigen haar onder het haarwerk laten bijhouden. Indien er sprake is van haargroei dat terugkomt na radiotherapie of chemotherapie, kunt u voor zolang als nodig is ook in onze salon terecht. Wij begrijpen dat het niet prettig is om in die periode naar een reguliere kapper te gaan.

 

Wij zijn aangesloten bij ANKO Haarwerkbranch en erkend door de SEMH

Wat kunt u van ons verwachten?

 • … dat u door ons gezien en gehoord wordt
 • … een vrijblijvend intake gesprek binnen 5 dagen 
 • … wij komen thuis of in het ziekenhuis als u om medische redenen niet naar onze salon kunt komen
 • … korte levertijden, een confectie haarwerk binnen 48 uur en maatwerk binnen 16 weken 
 • … reservering van het haarwerk voor een periode van minimaal 3 tot maximaal 6 weken
 • … personaliseren van uw haarwerk zodat het perfect aansluit bij uw gezicht
 • … afhandeling van de nota met uw zorgverzekeraar. De basisvergoeding voor 2023 is € 454,50
 • ... garantie van 6 maanden op fabricagefouten

Kijk hier welke vergoeding u krijgt van uw zorgverzekeraar.

 

 

Wie zijn wij?

Oprichtster Tineke heeft ruim 50 jaar ervaring en heeft op 1 januari 2023 haar bedrijf overgedragen aan Samah en Annemarie zodat zij van haar vrije tijd kan genieten. Ze heeft haar ervaring gedeeld en zal de komende tijd Samah en Annemarie nog terzijde staan voor een warme overdracht.

Wij zijn Samah Koelewijn-van Wessel en Annemarie Geersing-Huttenga en wij hebben een hart voor mensen. Elke vrouw is het waard om gezien te worden. Wij willen vrouwen daarbij helpen en zien ze graag met een lach de salon verlaten.

Annemarie heeft vanwege borstkanker zelf ervaren wat haarverlies met je doet. Samah heeft het hele proces haar bijgestaan.

Tot ziens

Wat anderen zeggen over Head of Hair

Ik zeg het maar gewoon, je was geweldig! In het ziekenhuis aangegeven dat je bij jou moet zijn voor pruiken en morele steun, want dat doe je fantastisch.

Petra

Nadat ik met Alopecia Areata werd geconfronteerd en mijn haaruitval in korte tijd opeens heel hard ging, 'moest' ik nadenken over een haarwerk. Een nieuwe wereld en ik had er een hard hoofd in. Na een vrijblijvende afspraak met Tineke merkte ik bij mezelf een apart gevoel: dat ik er zelfs een beetje zin in kreeg.
De doortastendheid van Tineke, de prettige sfeer van haar werkplek en vooral het gevoel krijgen dat ik bij een vakvrouw was beland. Door haar ervaring heeft Tineke snel 'feeling' welk haarwerk het best past bij mij als persoon, op een natuurlijke manier. Dat geeft vertrouwen om je over te geven in een periode van onzekerheid. Het haarwerk is boven verwachting mooi. Kleur, model, het bijknippen... alles klopte. Net of Tineke al die tijd al wist hoe het ging worden, je proeft haar drive om mensen weer te laten stralen met kwaliteit. Ik ging met een glimlach de deur uit. Tineke, bedankt!

Hanneke

Hoi Tineke, Krijg zulke goede reacties op m'n haarwerk! Voelt ook prettig op je hoofd, knelt niet of zo. Verzorgingsproducten zijn heerlijk, wat wordt je hoofd daar lekker warm van,zeg. Fijn dat je mij zo prettig hebt geholpen, heel erg bedankt!

Carolien

Wat mij direct opviel bij het eerste bezoek aan Head of Hair Amersfoort was de professionele, maar ook huiselijke uitstraling van de behandelruimte, de keuze aan haarwerken, maar ook aanverwante producten zoals mutsjes en sjaals. Tineke werkt met kwalitatief hoogwaardige producten. Haar begeleiding in het proces heb ik ervaren als zeer menselijk en begripvol. Toen ik zelf mijn haar afknipte nam Tineke even gepaste afstand op een voor mij zeer emotioneel moment. Alles mag, niets moet, jij staat centraal. Het aanbieden van nazorg in de vorm van hoofdhuidmassage en lichttherapie vond ik heel prettig. Niet alleen stimuleerde deze behandeling de haargroei, het was voor mij ook een moment van ontspanning. Head of Hair Amersfoort was met betrekking tot mijn haar een houvast in een moeilijke tijd.

Ruth