Haarinstituut Head of Hair

Voor haarwerken, pruiken, hoofdhuidbehandeling en begeleiding tijdens chemokuur

Elke vrouw is het waard om gezien te worden

Haarinstituut Head of Hair - Amersfoort is er voor vrouwen met haarverlies door alopecia, radiotherapie en chemotherapie. Wij zijn opgeleid tot gecertificeerd haarwerkspecialist en zijn gespecialiseerd in het aanmeten van haarwerken (pruiken en haarstukjes). U krijgt bij ons deskundig advies over de keuze van het juiste haarwerk, en daarbij houden wij rekening met uw persoonlijke situatie, zoals uw uiterlijk, stijl en eventueel werk en sport.

 

Onze missie

Je zelfvertrouwen is heel belangrijk voor je identiteit. Wanneer je  geconfronteerd wordt met haarverlies kan dit je heel onzeker maken. Wij van Head of Hair weten uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk het is om je  zelfvertrouwen terug te krijgen door een prettige haaroplossing om zo de vrijheid te ervaren en los te komen van isolement.

 

Onze werkwijze

 • Wij werken alleen op afspraak. Uw privacy vinden wij erg belangrijk en wij willen zo discreet mogelijk met u omgaan. Wilt u een afspraak maken? Bel 033-230 1911 of vul het contactformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
 • Binnen 5 dagen kunt u bij ons terecht. Tijdens een vrijblijvend intake gesprek bespreken wij uw situatie, uw wensen en uw behoefte wat betreft uw haar.
 • Tijdens de 2e afspraak zorgen wij ervoor dat er 6 tot 10 haarwerken voor u klaar liggen om te passen, zodat u een keuze kunt maken. Samen komen wij tot de beste oplossing. Wanneer u besluit uw haarwerk mee te nemen, weet u hoe u het kunt gebruiken, kunt u het onderhouden en gaat u vol vertrouwen naar huis.
 • Nazorg, na drie weken hebben wij weer contact om te informeren of alles naar wens is. Indien nodig passen wij uw haarwerk aan. Eerder kan natuurlijk altijd.

U kunt in onze salon uw eigen haar onder het haarwerk laten bijhouden. Indien er sprake is van haargroei dat terugkomt na radiotherapie of chemotherapie, kunt u voor zolang als nodig is ook in onze salon terecht. Wij begrijpen dat het niet prettig is om in die periode naar een reguliere kapper te gaan.

 

Wat kunt u van ons verwachten?

 • … dat u door ons gezien en gehoord wordt
 • … binnen 5 dagen kunt u bij ons terecht
 • … bezoek aan huis of in het ziekenhuis als u om medische redenen niet naar onze salon kunt komen
 • … korte levertijden, een confectie haarwerk binnen 48 uur en maatwerk binnen 16 weken
 • … reservering van het haarwerk voor een periode van minimaal 3 tot maximaal 6 weken
 • … personaliseren van uw haarwerk zodat het perfect aansluit bij uw gezicht
 • … afhandeling van de nota met uw zorgverzekeraar. De basisvergoeding voor 2023 is € 454,50

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract.

 

 

Wie zijn wij?

Oprichtster Tineke heeft ruim 50 jaar ervaring en heeft op 1 januari 2023 haar bedrijf overgedragen aan Samah en Annemarie zodat zij van haar vrije tijd kan genieten. Ze heeft haar ervaring gedeeld en zal de komende tijd Samah en Annemarie nog terzijde staan voor een warme overdracht.

Wij zijn Samah Koelewijn-van Wessel en Annemarie Geersing-Huttenga en wij hebben een hart voor mensen. Elke vrouw is het waard om gezien te worden. Wij willen vrouwen daarbij helpen en zien ze graag met een lach de salon verlaten.

Annemarie heeft vanwege borstkanker zelf ervaren wat haarverlies met je doet. Samah heeft het hele proces haar bijgestaan.

Tot ziens

Wat anderen zeggen over Head of Hair

Ik zeg het maar gewoon, je was geweldig! In het ziekenhuis aangegeven dat je bij jou moet zijn voor pruiken en morele steun, want dat doe je fantastisch.

Petra

Ben zeer tevreden over de vakkundigheid van Tineke. Ook de wijze waarop zij zich inleeft in de persoon en zo het haarwerk ook aan je persoonlijkheid weet aan te passen geeft een heel goed gevoel. Het geeft je weer zelfvertrouwen omdat je weer je zelf ziet zoals je was en dan eigenlijk nog net iets mooier.

Miriam

Heel veel dank voor je deskundige advies en empathische begeleiding bij de keuze van mijn haarwerk, Tineke.
Hierdoor heb ik het haarwerk gevonden dat helemaal bij mij past! Mijn kleinzoon zei: ?Je bent gewoon mijn oma gebleven!? Heel mooi om te horen!
Heel fijn dat ik in alle rust de verschillende opties kon proberen. Toen mijn haar ging uitvallen, heb je mij met veel liefde geknipt en geschoren. Daarna hebben we het op- en afzetten van het haarwerk geoefend en het onderhoud besproken. Ook kreeg ik een uitgebreide uitleg over de verzorging van mijn hoofdhuid.
Door jouw zeer zorgvuldige en prettige manier van werken is de stap naar het gaan gebruiken van een haarwerk een stuk minder moeilijk geweest dan ik verwachtte. En... ik krijg veel complimenten over de keuze.
Nogmaals dankjewel voor alles!

Hanneke

Goed, uitstekend of nog meer superlatief cum laude is een understatement. Heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen. Hoop dat ik nog jarenlang trouwe client mag zijn. Maak nog meer mensen happy en hou dit niveau vast!! Succes ermee en blijf gezond! 

Tina