Haarinstituut Head of Hair

Voor haarwerken, pruiken, hoofdhuidbehandeling en begeleiding tijdens chemokuur

Elke vrouw is het waard om gezien te worden

 • Head of Hair - Amersfoort is er voor vrouwen met dunner wordend haar en volledige en pleksgewijze haarverlies. Wij zijn erkende haarwerkspecialist en ervaringsdeskundige betreft haaruitval door chemo. U krijgt bij ons deskundig advies over de keuze van het juiste haarwerk, en daarbij houden wij rekening met uw persoonlijke situatie, zoals uw uiterlijk, stijl en eventueel werk en sport.

 

Onze missie

Je zelfvertrouwen is heel belangrijk voor je identiteit. Wanneer je  geconfronteerd wordt met haarverlies kan dit je heel onzeker maken. Wij van Head of Hair weten uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk het is om je  zelfvertrouwen terug te krijgen door een prettige haaroplossing om zo de vrijheid te ervaren en los te komen van isolement.

 

Onze werkwijze

 • Wij werken alleen op afspraak. Uw privacy vinden wij erg belangrijk en wij willen zo discreet mogelijk met u omgaan. Wilt u een afspraak maken? Bel 033-230 1911 of vul het contactformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
 • Binnen 5 dagen kunt u bij ons terecht. Tijdens een vrijblijvend intake gesprek bespreken wij uw situatie, uw wensen en uw behoefte wat betreft uw haar.
 • Tijdens de 2e afspraak zorgen wij ervoor dat er 6 tot 10 haarwerken voor u klaar liggen om te passen, zodat u een keuze kunt maken. Samen komen wij tot de beste oplossing. Wanneer u besluit uw haarwerk mee te nemen, weet u hoe u het kunt gebruiken, kunt u het onderhouden en gaat u vol vertrouwen naar huis.
 • Nazorg, na drie weken hebben wij weer contact om te informeren of alles naar wens is. Indien nodig passen wij uw haarwerk aan. Eerder kan natuurlijk altijd.

U kunt in onze salon uw eigen haar onder het haarwerk laten bijhouden. Indien er sprake is van haargroei dat terugkomt na radiotherapie of chemotherapie, kunt u voor zolang als nodig is ook in onze salon terecht. Wij begrijpen dat het niet prettig is om in die periode naar een reguliere kapper te gaan.

 

Wij zijn aangesloten bij ANKO Haarwerkbranch

Wat kunt u van ons verwachten?

 • … dat u door ons gezien en gehoord wordt
 • … een vrijblijvend intake gesprek binnen 5 dagen 
 • … wij komen thuis of in het ziekenhuis als u om medische redenen niet naar onze salon kunt komen
 • … korte levertijden, een confectie haarwerk binnen 48 uur en maatwerk binnen 16 weken 
 • … reservering van het haarwerk voor een periode van minimaal 3 tot maximaal 6 weken
 • … personaliseren van uw haarwerk zodat het perfect aansluit bij uw gezicht
 • … afhandeling van de nota met uw zorgverzekeraar. De basisvergoeding voor 2023 is € 454,50
 • ... garantie van 6 maanden op fabricagefouten

Kijk hier welke vergoeding u krijgt van uw zorgverzekeraar.

 

 

Wie zijn wij?

Oprichtster Tineke heeft ruim 50 jaar ervaring en heeft op 1 januari 2023 haar bedrijf overgedragen aan Samah en Annemarie zodat zij van haar vrije tijd kan genieten. Ze heeft haar ervaring gedeeld en zal de komende tijd Samah en Annemarie nog terzijde staan voor een warme overdracht.

Wij zijn Samah Koelewijn-van Wessel en Annemarie Geersing-Huttenga en wij hebben een hart voor mensen. Elke vrouw is het waard om gezien te worden. Wij willen vrouwen daarbij helpen en zien ze graag met een lach de salon verlaten.

Annemarie heeft vanwege borstkanker zelf ervaren wat haarverlies met je doet. Samah heeft het hele proces haar bijgestaan.

Tot ziens

Wat anderen zeggen over Head of Hair

Wat mij direct opviel bij het eerste bezoek aan Head of Hair Amersfoort was de professionele, maar ook huiselijke uitstraling van de behandelruimte, de keuze aan haarwerken, maar ook aanverwante producten zoals mutsjes en sjaals. Tineke werkt met kwalitatief hoogwaardige producten. Haar begeleiding in het proces heb ik ervaren als zeer menselijk en begripvol. Toen ik zelf mijn haar afknipte nam Tineke even gepaste afstand op een voor mij zeer emotioneel moment. Alles mag, niets moet, jij staat centraal. Het aanbieden van nazorg in de vorm van hoofdhuidmassage en lichttherapie vond ik heel prettig. Niet alleen stimuleerde deze behandeling de haargroei, het was voor mij ook een moment van ontspanning. Head of Hair Amersfoort was met betrekking tot mijn haar een houvast in een moeilijke tijd.

Ruth

Het was een verademing om door haar geadviseerd te worden...

Marie-Louise

Goed, uitstekend of nog meer superlatief cum laude is een understatement. Heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen. Hoop dat ik nog jarenlang trouwe client mag zijn. Maak nog meer mensen happy en hou dit niveau vast!! Succes ermee en blijf gezond! 

Tina

Heel veel dank voor je deskundige advies en empathische begeleiding bij de keuze van mijn haarwerk, Tineke.
Hierdoor heb ik het haarwerk gevonden dat helemaal bij mij past! Mijn kleinzoon zei: ?Je bent gewoon mijn oma gebleven!? Heel mooi om te horen!
Heel fijn dat ik in alle rust de verschillende opties kon proberen. Toen mijn haar ging uitvallen, heb je mij met veel liefde geknipt en geschoren. Daarna hebben we het op- en afzetten van het haarwerk geoefend en het onderhoud besproken. Ook kreeg ik een uitgebreide uitleg over de verzorging van mijn hoofdhuid.
Door jouw zeer zorgvuldige en prettige manier van werken is de stap naar het gaan gebruiken van een haarwerk een stuk minder moeilijk geweest dan ik verwachtte. En... ik krijg veel complimenten over de keuze.
Nogmaals dankjewel voor alles!

Hanneke L