Ons doel is niet alleen het verkopen van een haarwerk (pruik) maar vooral het begeleiden van de vrouw die te maken heeft met haarverlies als gevolg van een chemokuur. Wij krijgen cliënten uit Amersfoort en omliggende plaatsen zoals Hoevelaken, Leusden, Nijkerk, Soest, etc.

Emotionele pijn

"Haarverlies is een zichtbaar stigma bij mensen die een chemokuur moeten ondergaan. Uit ervaring kan ik omgaan met de emoties. Mijn werkruimte heb ik zodanig proberen in te richten dat de cliënt(e) zich zo veel mogelijk op haar of zijn gemak kan voelen. Het haarvrij maken doe ik met kam en schaar en niet met een tondeuse.

Ik raad ook altijd aan om enkele familieleden of vrienden mee te nemen om de emotionele pijn te verzachten. Vaak gaat het er ontspannen aan toe. Soms zelfs met een vleugje humor. Vervolgens wordt het haarwerk, dat in een eerder stadium is uitgezocht, geplaatst en zonodig in model geknipt. Daarnaast geef ik tips over hoe het gemis van wenkbrauwen en wimpers het beste opgevangen kan worden.

Na beëindiging van de chemokuur

Na de chemokuur komen de mensen terug, zodat ik met onder meer een bindweefselmassage van de hoofdhuid alle toxines verwijder. Dit bespoedigt weer de groei van het hoofdhaar en het is een gepaste afsluiting voor mij en de klant.

Waarom na chemotherapie hoofdhuidmassage en lichttherapie?

Waarom na chemotherapie hoofdhuidmassage en lichttherapie?

Tijdens de chemokuur wordt de haarwortel (follikel) door de behandeling belaagd en kan zijn werk niet meer doen, de haarwortel krijgt geen voeding meer en valt uit. Het haar komt bijna altijd wel weer terug, maar dat duurt gewoon erg lang. Het is van groot belang om juist de zwakkere follikels direct na de kuur te activeren daar deze anders geen activiteiten meer zullen gaan ontplooien. Uiteraard is het ook voor de sterkere follikels van belang om zo snel mogelijk weer na de kuur actief te worden.

Na de kuur beginnen we met een hoofdhuidmassage. Een eerste hoofdhuidmassage is gratis. Hierbij maak ik gebruik van etherische olieën in combinatie met lichttherapie.